Jednogarnkowe curry
Masz tylko chwilę na zrobienie obiadu, bo musisz już wychodzić. Ale nie chcesz jeść na mieście. Mam dla Ciebie idealne rozwiązanie. Potrzebujesz 20 minut i masz gotowe pyszne, smaczne, aromatyczne i kolorowe danie. Jednogarnkowe curry jest idealne dla zabieganych jak również dla osób, które lubią zjeść szybko i smacznie.
Ilość porcji: 2
Zapraszam do wspólnego gotowania, na YouTube znajduję się już filmik https://youtu.be/O6A41kbfClg
Lista składników:
- 300g mrożonego kalafiora
- 100g mrożonej fasolki szparagowej
- 200g mrożonki leczo lub mieszanki węgierskiej - chodzi tu o mieszankę cebuli, cukinii, papryki i pomidorów
- 2 ząbki czosnku
- ok. 30g czerwonej pasty curry
- 1 łyżka ajwaru
- czosnek granulowany
- przyprawa curry
- wędzona papryka
- sól
- pieprz
- woda
Sposób przygotowania:
- Do garnka wlewamy około litra wody i zagotowujemy ją.
- Kiedy woda zacznie wrzeć wrzucamy kalafiora, fasolkę, mrożonkę leczo i soczewicę. Całość gotujemy około 15 minut.
- Następnie dodajemy plasterki czosnku, pastę curry, ajwar oraz przyprawy. Całość mieszamy i gotujemy przez jeszcze 2-3 minutki.
Komentarze
Prześlij komentarz