Domowy kebab
Kebsik - kto go nie kocha? Dzięki temu przepisowi będziesz mógł zrobić go sobie w domu. Czy to nie wspaniałe?
Zabieramy się zatem do przepisu.
Lista składników
400g upieczonego kurczaka
4 placki tortilli
4 łyżeczki musztardy
garść szpinaku lub mix sałat
200g jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
2 ząbki czosnku
2 ogórki kiszone
pieprz
sól
przyprawa do kurczaka lub do gyros lub do ziemniaków
Sposób przygotowania sosu czosnkowego:
Do jogurtu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
Dodajemy majonez oraz sól i pieprz.
Całość dokładnie mieszamy.
Sposób przygotowania kurczaka:
Upieczonego kurczaka doprawiamy przyprawą do kurczaka lub inną i podsmażamy na patelni. Jeżeli kurczak jest za suchy to nalewamy trochę wody i smażymy go pod przykrywką. Dzięki temu kurczak powinien być
Sposób przygotowania kebsika:
Na środku tortilli rozsmarowujemy musztardę.
Układamy garść szpinaku.
Kolejny krok to nałożenie kurczaka.
Następnie nakładamy sos czosnkowy, siriracha i plasterki ogórka.
Na koniec kebsika składamy i zwijamy w sreberko. Jeżeli chcesz możesz go podpiec na elektryczny grillu.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz