Bajgiel z pasta jajeczna
Bajgiel na każdą porę. Bo po co się ograniczać się tylko do sniadacznia czy kolacji. Nadaje się również jako drugie śniadanie do pracy, wystarczy zawinąć w folie aluminiowa i gotowe!
Mam nadzieję, że zasmakuje Ci ta kanapka 😊
Składniki:1 jajko ugotowane na twardo
1 bajgiel
Trochę kiełków - ja wybrałam z brokuła
Garść szpinaku
1 łyżeczka mjsztardy - polecam honey mustard
2 łyżeczki majonezu
Sól do smaku
Pieprz do smaku
Siriracha
Sposób przygotowania
Jajko obieramy i wrzucamy do miseczki. Następnie rozgniatamy je widelcem i dodajemy majonez, musztardę, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy.
Kolejny krok to przecięcie bajgla i posmarowanie go odrobiną majonezu.
Na dolną część bajgla układamy szpinak następnie nakładamy pastę. Kolejna warstwa to sos siriracha, następnie nakładasz kiełki i zamykamy bajgla :) Gotowe!
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz