Deser karmelowy
Moi drodzy, przygotowałam dla Was deser, który poprawi Wam humory pochmurne wieczory. Moja propozycja to puszysty krem karmelowy przełożony czekoladowymi ciasteczkami.
Liczba porcji: 2
Lista składników:
● 100 g serka mascarpone
● śmietanka 36%
● 5 kropli karmelowego aromatu
● ok. 6 czubatych łyżek cukru pudru
● 1 opakowanie czekoladowych herbatników lub ciasteczek
typu łakotki
Opcjonalnie 2-3 łyżki kawy rozpuszczalnej Inka karmelowa
Sposób przygotowania:
Śmietankę ubijamy na bitą śmietanę, następnie dodajemy serek mascarpone i
cukier puder i miksujemy masę. Następnie dodajemy aromat i dokładnie mieszamy. (Opcjonalnie dodajemy 2-3 łyżki gotowej kawy)
Do kubeczków nakładamy łyżkę kremu, warstwę pokruszonych ciasteczek/herbatników, następnie jeszcze raz krem i znowu ciasteczka/herbatniki. Na koniec odrobina kakao do dekoracji.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz