Ciasto czekoladowe
Kiedy masz ochotę na coś słodkiego, ale nie wiesz co zrobić, to polecam Ci to ciacho. To jeden z tych prostych przepisów, w których wrzucasz wszystko do blendera na krótką chwilę i w zasadzie gotowe! Nie muszę chyba dodawać, że ciasto jest mega czekoladowe, delikatnie wilgotne i rozpływa się w ustach mmm...
Przepis jest na małą keksówkę, więc jeśli chcesz zrobić większą porcję musisz podwoić składniki :)
- 1 szklanka mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 łyżki kakao
- 2 jajka
- 3-4 łyżki syropu owocowego, np.: z aronii
- 1/3 szklanki oleju
- 1/2 szklanki cukru
- 4 łyżki mleka
Sposób przygotowania:
- Wszystkie składniki wrzucamy do blendera lub miksera i mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
- Ciasto pieczemy około 30 minut w 190 stopniach.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz