Czekoladowe jajka

Składniki:
125g gorzkiej czekolady - ja użyłam czekolady gorzkiej z malinami
olej kokosowy
stała część mleczka kokosowego
2 łyżeczki cukru pudru - lepszą wersją był by ksylitol w wersji pudrowej, ale akurat go nie miałam :(
Sposób przygotowania:
Czekoladę rozpuść w wodnej kąpieli z odrobiną oleju kokosowego albo ja wolisz możesz to równie dobrze zrobić w mikrofali. Następnie łyżeczką rozprowadź czekoladę po wnętrzu foremek i włóż do zamrażalki. Teraz masz około 5 minut na zrobienie pianki. Otrzymasz ją miksując ze sobą stałą część mleczka kokosowego z cukrem pudrem. Kiedy wyjmiemy foremkę z zamrażalnika, możemy nałożyć drugą warstwę czekolady. Powinna ona szybko zastygnąć i wtedy nakładamy piankę. Tak przygotowane jajka trzeba udekorować. Ja dałam kakao i resztkę rozpuszczonej czekolady. Fajnie też by smakowało z posypką crunchy.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz