Kulki proteinowe z polewą czekoladową

W przepisie jest instrukcja jak zrobić polewę czekoladową, oczywiście można ją zastąpić czekoladą i również wyjdzie pyszna przekąska.
Ilość kulek: 16
Składniki na kuleczki:
- 240 g masła orzechowego
- 60 g odżywki białkowej o smaku czekoladowym - można wziąć inny smak
- 15 g oleju kokosowego
- 30 g orzechów - ja wzięłam orzechy laskowe, włoskie i migdały
Składniki na polewę:
- 15 g oleju kokosowego
- 30 g odżywki proteinowej o smaku czekoladowym
- Orzechy kroimy na małe kawałeczki.
- Następnie do miseczki wrzucamy: orzechy, odżywkę białkową i masło orzechowe i mieszamy wszystko dokładnie.
- Z powstałej masy lepimy kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
- Gotowe kuleczki układamy na papierze do pieczenia lub na talerzu z daleka od siebie.
Gotowe kuleczki można na przechowywać w lodówce przez kilka dni.
Sposób przygotowania polewy:
- Olej kokosowy rozpuszczamy w mikrofalówce lub w garnuszku.
- Następnie w kubeczku mieszamy rozpuszczony olej kokosowy z odżywką białkową i polewa gotowa :)
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz