Tort fensi szmensi

Najlepsze jest to, że kawałek tortu ma tylko około 180 kcal!!! Także gorąco zachęcam :)
Składniki:
- krakersy solone
- 2 opakowania budyniu o smaku toffi
- 200 ml śmietanki 30%
- 220 g dżemu wiśniowego
- 50 g cukru pudru
- 3 kostki mlecznej czekolady
- 750 ml mleka 0,5%
- 2 łyżki erytrolu
Sposób przygotowania:
- Budyń gotujemy na mleku z erytrolem
- Gotowy budyń wylewamy do brytfanki wyłożonej krakersami
- Następnie układamy kolejną warstwę krakersów
- Na krakersy wykładamy cały dżemy i dokładnie rozprowadzamy na całym cieście
- Ciasto odkładamy do ostygnięcia
- W między czasie rozrabiamy bitą śmietanę. Do śmietanki dodajemy cukier puder i miksujemy do uzyskania bitej śmietany
- Czekoladę rozpuszczamy i jak tylko ostygnie dodajemy powoli do bitej, delikatnie mieszając
- Kiedy ciasto wystygnie nakładamy bitą śmietaną i dekorujemy. I gotowe!
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz