Fasolka szparagowa

Dzisiaj przedstawiam wam fasolkę szparagową w nowej odsłonie.
Fasolka zawiera błonnik rozpuszczalny, dzięki któremu czujemy się nasyceni i dodatkowo obniża on cholesterol. Błonnik sam w sobie nie zawiera składników odżywczych, dlatego podanie fasoli z dodatkami takimi jak: szpinak, suszone pomidory i czosnek to idealny pomysł. Dzięki temu czujemy się najedzeni i dostarczyliśmy dużo witamin i minerałów.
- fasolka szparagowa
- pomidory suszone
- szpinak
- czosnek
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
- Do garnka nalej wodę, wstaw na gaz i kiedy zacznie wrzeć dodaj fasolkę. Fasolka będzie się gotować około 15 minut.
- W między czasie pokroić czosnek i pomidory w paseczki/płatki cienkie.
- Gotową fasolkę odcedzamy i wrzucamy na patelnię razem z czosnkiem, pomidorami i szpinakiem.
- Wszystko chwilę smażymy na patelni, doprawiamy i gotowe!
Komentarze
Prześlij komentarz