Babeczki red velvet
Cześć dzisiaj przychodzę do Ciebie z babeczkami banalnymi w wykonaniu, a jednak bardzo zmysłowymi. Babeczki mają cudowny kolor i pachną niesamowicie. Można do nich nałożyć na górę bitą śmietanę i podbijać salony :)
Liczba porcji: 8 babeczek
- 100 g mąki pszennej
- 2 średnie jajka
- 3 łyżeczki ciemnego kakao
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 50 g erytrolu
- 100 ml mleka 0,5%
- kilka kropel czerwonego barwnika spożywczego
- łyżeczka aromatu waniliowego
Sposób przygotowania:
- Wszystkie składniki łączymy ze sobą w misce.
- Gotową masę przekładamy do silikonów.
- Babeczki pieczemy w 180 stopniach przez około 15 minut.
- Kiedy babeczki ostygną można nałożyć bitą śmietanę.
Wartości odżywcze:
1 babeczka 95kcal 11W/4B/4T
Komentarze
Prześlij komentarz