Pikantna zupa 1.. 2.. 3..
Pikantna, rozgrzewająca i aromatyczna zupa, to idealne danie na chłodny wieczór lub sposób na rozgrzanie emocji ;P
Lista składników:
- 500 ml bulionu warzywnego lub wody
- 300 ml pasaty pomidorowej
- mieszanka warzyw meksykańskich - mrożonka
- 100 g makaronu bucatini - takiego długiego z dziurką w środku
- 2 łyżki siriracha
- Przyprawy:
- sól
- pieprz
- papryka ostra
- papryka wędzona
Sposób przygotowania:
- Gotujemy warzywa w wodzie.
- Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
- Jeżeli mamy bulion, to warzywa przekładamy do bulionu, jeżeli nie to zostawiamy warzywa, w wodzie, w której się gotowały.
- Następnie dodajemy pasatę, sirirachę i przyprawy.
- Dokładamy makaron do zupy, chwilkę gotujemy i gotowe!
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz