Zupa pomidodrowa

Składniki:
- 2l wody
- włoszczyzna
- 2 puszki całych pomidorów
- mała papryczka chilii
Przyprawy :
Sposób przygotowania:
Smacznego :)
- Słodka papryka
- Ostra papryka
- Pieprz
- Sól
Sposób przygotowania:
- Włoszczyznę gotujemy na wolnym gazie.
- Kiedy warzywa będą miękkie, wyjmujemy warzywa do miski, dodajemy do nich pomidory z puszki, i papryczkę chili bez nasienia i blendujemy na gładko.
- Następnie masę przelewamy do garnka z wodą po włoszczyźnie i gotujemy na wolnym gazie.
- Kiedy zagotuje się nasza zupa, to możemy zabrać się za doprawianie. Osobiście wolę takie zupy bardziej na ostro. Dlatego podczas przyprawiania, nie boję się ostrej papryki ;)
- Po nałożeniu dodałam trochę jogurtu naturalnego i garść grzanek.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz