Cześć

Witam Cię serdecznie na blogu Słodka Oliwka :) Mam na imię Oliwia i prowadzę tego bloga. Poniżej znajduje się mój najnowszy przepis :)
Jeżeli chcesz się więcej dowiedzieć wyżej masz zakładkę O mnie lub Kanał YT

Fasolka szparagowa


Dzisiaj przedstawiam wam fasolkę szparagową w nowej odsłonie.
Fasolka zawiera błonnik rozpuszczalny, dzięki któremu czujemy się nasyceni i dodatkowo obniża on cholesterol. Błonnik sam w sobie nie zawiera składników odżywczych, dlatego podanie fasoli z dodatkami takimi jak: szpinak, suszone pomidory i czosnek to idealny pomysł. Dzięki temu czujemy się najedzeni i dostarczyliśmy dużo witamin i minerałów.

Lista składników: 
  • fasolka szparagowa
  • pomidory suszone
  • szpinak
  • czosnek
  • sól
  • pieprz
Sposób przygotowania:
  1. Do garnka nalej wodę, wstaw na gaz i kiedy zacznie wrzeć dodaj fasolkę. Fasolka będzie się gotować około 15 minut. 
  2. W między czasie pokroić czosnek i pomidory w paseczki/płatki cienkie.
  3. Gotową fasolkę odcedzamy i wrzucamy na patelnię razem z czosnkiem, pomidorami i szpinakiem.
  4. Wszystko chwilę smażymy na patelni, doprawiamy i gotowe! 
Smacznego :)


Komentarze

Popularne posty