Wege burger - polecajka
Burgsy, burgery, kanapki z mielonym - wszyscy lub większość je kocha. Dzisiaj przychodzę do Was z gotowym produktem -
Lista składników:
1 garść rukoli
kawałek papryki
1 łyżka ajwaru
1 łyżka jogurtu naturalnego
3 plastry pomidora
sos sirriacha do smaku
1 kajzerka
2 kotlety warzywne "burgery warzywne" od U Jędrusia
Sposób przygotowania:
Burgery (kotlety) podsmażamy na suchej patelni lub na grillu. W międzyczasie kajzerke przekrajamy na pół i górna część ugniatamy, to miejsce na rukolę. Kolejny krok to posmarowanie dolnej części ajwarem i jogurtem. Sos można najpierw przygotować w miseczce, ale miał być posiłek na szybko :P Na sos nakładamy plastry papryki i oba burgery. Kolejny warstwa to sos siriracha i plastry pomidorów. I gotowe, burgera zamykamy, i wcianmy :)
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz