Kaszka manna
Kaszka manna to koszmar z dzieciństwa, dawniej zastanawiałam się jak to można w ogóle przełknąć przez gardło. Teraz uważam, że nie jedzenie jej to grzech, jest tak wiele wariancji ze składnikami, że szkoda nie spróbować chociaż kilku. Jeżeli też kiedyś nie lubiliście kaszek mannych, to koniecznie musicie spróbować :)
Lista składników:
- 50 g kaszy mannej
- 200 ml mleka
- 2 łyżeczki kakao
- 1 łyżeczka masła orzechowego
- 200 g owoców leśnych mrożonych
- słodzidło do smaku
- ulubione nasiona pestki około 5 g
Sposób przygotowania:
Do rondelka wrzucamy owocki z odrobiną wody, kiedy się rozpuszczą dodajemy mleko i kaszkę. Wszystko mieszamy do momentu zgęstnienia.
Następnie dodajemy słodzidło i kakao i dokładnie mieszamy.
Gotową kaszkę przekładamy do miseczki i dodajemy masło orzechowe i nasiona/pestki.
I gotowe!
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz