Rollsy cynamonowe
Świąteczny klimat jest już obecny wszędzie. Zatem dzisiaj przychodzę z obiecanymi rollsami cynamonowymi. Były tak pyszne, że w ciągu 15 minut już ich nie było :)
Zachęcam Was do zrobienia ich, są mega przepyszne a robi się je dosłownie w jedną chwilkę.
Lista składników:
ciasto francuskie
cynamon
erytrol
Zachęcam Was do zrobienia ich, są mega przepyszne a robi się je dosłownie w jedną chwilkę.
Lista składników:
ciasto francuskie
cynamon
erytrol
Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie tniemy na 12 cienkich pasków, które obsypujemy erytrolem i cynamonem. Następnie skręcamy je; jedenego gotowego ślimaka okrążamy drugim paskiem, tak aby otrzymać 6 rollsów. Ciastka wkładamy do foremek do babeczek i pieczemy około 15 minut w 180 stopniach.
Podczas skręcania ślimaków na małym ogniu możecie dodatkowo rozpuścić erytrol z cynamonem. Płynną substancją możecie oblać rollsy, dzieki temu będą z wierzchu chrupiące ☺️
Smacznego 😊
Komentarze
Prześlij komentarz