Cześć

Witam Cię serdecznie na blogu Słodka Oliwka :) Mam na imię Oliwia i prowadzę tego bloga. Poniżej znajduje się mój najnowszy przepis :)
Jeżeli chcesz się więcej dowiedzieć wyżej masz zakładkę O mnie lub Kanał YT

Rollsy cynamonowe

Świąteczny klimat jest już obecny wszędzie. Zatem dzisiaj przychodzę z obiecanymi rollsami cynamonowymi. Były tak pyszne, że w ciągu 15 minut już ich nie było :)
Zachęcam Was do zrobienia ich, są mega przepyszne a robi się je dosłownie w jedną chwilkę.

Lista składników:
ciasto francuskie
cynamon
erytrol



Sposób przygotowania: 
Ciasto francuskie tniemy na 12 cienkich pasków, które obsypujemy erytrolem i cynamonem. Następnie skręcamy je; jedenego gotowego ślimaka okrążamy drugim paskiem, tak aby otrzymać 6 rollsów. Ciastka wkładamy do foremek do babeczek i pieczemy około 15 minut w 180 stopniach. 
Podczas skręcania ślimaków na małym ogniu możecie dodatkowo rozpuścić erytrol z cynamonem. Płynną substancją możecie oblać rollsy, dzieki temu będą z wierzchu chrupiące ☺️

Smacznego 😊

Komentarze

Popularne posty