Zielone pesto
Zielono mi! A Tobie? Zaraz Ci będzie, jak tylko spróbujesz mojego zielonego pesto. Jest odświeżające i szybkie w przygotowaniu. Polecam dla zabieganych ludzi. Czasami brak pomysłu co zrobić, a pesto można zamrozić i zjeść za kilka dni :) Także gorąco polecam kupić krzaczek świeżej bazyli i spróbować zrobić w domu własne pesto.
połowa krzaczka świeżej bazylii
garść nerkowców
2 ząbki czosnku
5 łyżek oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w blenderze, na jednolitą masę. Jeżeli pesto będzie za gęste, możesz dodać więcej oliwy.
Polecam przyprawiać gotowe danie, wtedy dodajemy mniej soli :)
Polecam przyprawiać gotowe danie, wtedy dodajemy mniej soli :)
Polecam podawać z kaszą bulgur, kurczakiem i świeżą papryką :)
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz