Szarlotka z budyniem pod kruszonką
Szarlotka z budyniem pod kruszonką to nowa wariacja na ciasto w obniżonej kaloryce dla chcących schudną, utrzymać formę lub zjeść coś mega pysznego.
Dzięki temu ciastu, cały Wasz dom wypełni ciepły i smakowity zapach.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Smacznego 😀
Dzięki temu ciastu, cały Wasz dom wypełni ciepły i smakowity zapach.
Składniki:
- 4 jabłka
- 2 torebki budyniu o smaku toffi
- 1 l mleka 2%
- erytrol lub cukier do posłodzenia
- cynamon
- 1 żółtko
- 100 g margaryny lub masła - koniecznie zimne
- 150 g mąki pszennej
- 50 g erytrolu lub cukru
Sposób przygotowania:
- Jabłka obierz, wykrój nasiona i potnij na małe kawałeczki, następnie dodaj do nich 2-3 łyżeczki cynamonu
- Wszystkie składniki na kruche ciasto razem zagnieć na gładką masę
- Około 20% kruchego ciasta odłóż do lodówki, a resztą wylep spód blaszki - pamiętaj aby wcześniej tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia
- Kruchy spód pieczemy w 180 stopniach do zarumienia
- Kiedy spód się piecze gotujemy budyń
- Na upieczony spód wykładamy wszystkie jabłuszka, następnie wylewamy budyń, a na koniec resztę ciasta kruchego trzemy na tarce lub robimy malutkie kuleczki i rozkładamy je na budyniu
- Tak przygotowanie ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy około 15 minut do zarumienienia się kruchego ciasta na górze i gotowe!
Smacznego 😀
Komentarze
Prześlij komentarz