Fasolka w sosie pomidorowym
Oczyszczanie organizmu, po niezdrowej żywności jest dobre i zdrowe. Ja ostatnio, zaczęłam jeść w mniej mięsa, natomiast więcej warzyw i owoców. Ale nadal kocham kurczaka *.* I muszę powiedzieć, że jestem zaskoczona jak dobrze mi wychodzi trwanie w tym przedsięwzięciu. Właśnie dlatego przygotowałam przepis na jedzonko nie zawierające mięsa, nie na słodko :)
Przepis jest na dwie porcje, więc możesz się z kimś podzielić, albo mieć na drugi dzień/ posiłek.
Składniki:
400g białej fasolki konserwowej
400g pomidorów z puszki bez skóry (najlepiej świeże pomidory)
Przyprawy:
Chili
Sól
Pieprz
Czosnek
Ostra papryka
Sposób przygotowania:
Pomidory wrzucamy do garnuszka i blendujemy. Fasolkę opłukujemy w wodzie i wrzucamy do pomidorów. Gotujemy je na wolnym ogniu. Kiedy fasolka zmięknie, dodajemy przyprawy według uznania. Ja dodałam więcej chili i było hooot :)
Dodatkami do fasolki były u mnie gotowane mini marchewki i brokuła.
Życzę smacznego :)
I mam nadzieję, że wypróbujesz ten przepis
Przepis jest na dwie porcje, więc możesz się z kimś podzielić, albo mieć na drugi dzień/ posiłek.
Składniki:
400g białej fasolki konserwowej
400g pomidorów z puszki bez skóry (najlepiej świeże pomidory)
Przyprawy:
Chili
Sól
Pieprz
Czosnek
Ostra papryka
Sposób przygotowania:
Pomidory wrzucamy do garnuszka i blendujemy. Fasolkę opłukujemy w wodzie i wrzucamy do pomidorów. Gotujemy je na wolnym ogniu. Kiedy fasolka zmięknie, dodajemy przyprawy według uznania. Ja dodałam więcej chili i było hooot :)
Dodatkami do fasolki były u mnie gotowane mini marchewki i brokuła.
Życzę smacznego :)
I mam nadzieję, że wypróbujesz ten przepis
Komentarze
Prześlij komentarz