Muffinki z jabłkiem i cynamonem
Wrzesień już nadszedł, drzewa zaczęły już gubić pierwsze liście jest to idealny czas na przepis z pysznymi jabłkami, które są wszędzie.
Przepis jest przygotowany na 6 muffinek ;)
Składniki:
70g mąki orkiszowej
70g mąki ryżowej
0,5 łyżeczki sody
3 małe jajka
20g oleju z pestek winogron
50g wody
małe jabłko
cynamon
Sposób przygotowania:
W misce wymieszaj wszystkie suche składniki, następnie dodawaj mokre. Na koniec pokrój jabłko na małe kawałki i dodaj do masy. Kwestię ilości cynamonu zostawiam każdemu do własnej decyzji. Ja bardzo go lubię w wypiekach, wiec dodałam go sporo :)
Muffinki pieczemy we wcześniej rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 15 minut.
Smacznego :)
Przepis jest przygotowany na 6 muffinek ;)
Składniki:
70g mąki orkiszowej
70g mąki ryżowej
0,5 łyżeczki sody
3 małe jajka
20g oleju z pestek winogron
50g wody
małe jabłko
cynamon
W misce wymieszaj wszystkie suche składniki, następnie dodawaj mokre. Na koniec pokrój jabłko na małe kawałki i dodaj do masy. Kwestię ilości cynamonu zostawiam każdemu do własnej decyzji. Ja bardzo go lubię w wypiekach, wiec dodałam go sporo :)
Muffinki pieczemy we wcześniej rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 15 minut.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz