Czerwony gar warzyw

Zdrowe, kolorowe i pyszne danie, którego można zrobić więcej i cieszyć się nim przez najbliższe dni. Zapraszam Cie do spróbowania czerwonego garu warzyw :)
- 500 g pasaty pomidorowej
- 220 g słodkiej kukurydzy
- 240 g czerwonej fasoli
- 150 g czerwonej soczewicy
- 220 g czerwonej papryki
- 2-3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- papryka wędzona
- papryczka chili
- Soczewicę namaczamy w szklance wody przez około 30 minut
- Paprykę kroimy na cienkie paski
- Kukurydzę i fasolę odcedzamy
- Do garnka nalewamy trochę oleju i wrzucamy paprykę do środka
- Czosnek obieramy, wyciskamy go i dodajemy do papryki
- Następnie do garnka dolewamy trochę wody, dodajemy fasolę, soczewicę, kukurydzę i pasatę
- Całość gotujemy na małym ogniu około 30 minut (aż soczewica będzie miękka) mieszając od czasu do czasu
- Na koniec dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz