Makaron a'la carbonara

Dzisiaj zdradzę Wam przepis na bardzo szybki makaron. Jeżeli lubicie włoską kuchnię, a nie macie czasu na długie gotowanie i chcecie szybko coś zjeść, to to danie zajmie Wam mniej niż 15 minut. Składniki są podane na 1 porcję.
100g makaronu
20g grana padano
0,5 cebuli
1 ząbek czosnku
1 jajko
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. W między czasie kroimy drobniutko cebulę i podduszamy ją na patelni z odrobiną oleju rzepakowego. Następnie dodajemy do niej posiekany ząbek czosnku.
Odcedzony makaron wrzucamy na patelnie, następnie dodajemy sól, pieprz i ser. Na koniec dodajemy jajko i dokładnie mieszamy, tak aby jajko pokryło każdy makaron. I gotowe :)
Bon appetit :)
Komentarze
Prześlij komentarz