Tosty francuskie z chleba owsianego
Dzisiaj zapraszam na nową odmianę tosta francuskiego. Jest troszkę bardziej wytrawna. Ja podałam je z miodem i borówkami. Inną propozycją może być podanie tostów z parmezanem, pieczonymi pomidorkami i świeżą bazylią.
Składniki:
3 kromki chleba owsianego
1 jajko
Ok. 100ml mleka
Borówki
Miód
Składniki:
3 kromki chleba owsianego
1 jajko
Ok. 100ml mleka
Borówki
Miód
Sposób przygotowania:
Do miski wbijamy jako i dodajemy mleko. Wszystko mieszamy dokładnie trzepaczką. W między czasie rozgrzewamy patelnię. Następnie wkładamy pojedynczo kromi chleba do miski i namaczamy obie strony. Kiedy kromki mamy już namoczone, kładziemy je na patelnię i smażymy z obu stron.
Zarumienione kromki przekładamy na talerz, polewamy miodem i dodajemy borówki.
Smacznego 😊
Komentarze
Prześlij komentarz