Truskawka, czekolada, herbatnik

500g truskawek
200g herbatników
2 opakowania budyniu czekoladowego
60g ksylitol
mleko 2%
30g oleju kokosowego
Sposób przygotowania:
Herbatniki zblenduj na mąkę herbatnikową, dodaj do niej olej kokosowy i wyłóż tortownicę całą masą. Pamiętaj, żeby ugnieść np. łyżką całą masę tak, aby okruszki nie latały. Następnie ugotuj budyń według przepisu na opakowaniu, ale dodając mleko 2% i ksylitol (zamiast mleka 3,2% i białego cukru). Zrobiony budyń przelej do tortownicy i odłóż do ostygnięcia. Teraz umyj truskawki i pokrój je na ćwiartki i kiedy budyń będzie chłodny, poukładaj truskawki na górze i włóż ciasto do lodówki na noc.
Smacznego :)
Makro na 100g:
Kalorie: 128g
Białko: 3g
Tłuszcze: 4g
Węglowodany: 21g
Komentarze
Prześlij komentarz