Fit karpatka
Fit karpatka to ciasto, które smakiem przypomina karpatkę, ale w przeciwieństwie do oryginału nie jest tak bardzo kaloryczne i robi się je dużo szybciej.
Składniki:
2 opakowania krakersów
2 opakowania budyniu waniliowego
ksylitol
mleko 2%
Przygotowanie:
Ugotuj budyń z mlekiem 2% i ksylitolem, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Blaszkę wyłóż krakersami, tak aby pokryły całe dno. Następnie wylej cały ugotowany budyń na krakersy i ułóż drugą warstwę krakersów. Odłóż ciasto do wystygnięcia, a następnie włóż do lodówki do schłodzenia się.
Dla dekoracji i żeby dodać trochę słodkości polecam przypudrować cukrem pudrem :)
Lub
Na ciasto można również dodać kostkę czekolady i włożyć do mikrofali do rozpuszczenia się czekolady.
Bardzo proste i bardzo smaczne. Polecam!
OdpowiedzUsuń